پروفایل
منوی دسته بندی همه مقالات

درمان قطعی دیابت نوع دو

درمان قطعی دیابت نوع 2
در این مقاله قصد داریم در مورد درمان قطعی دیابت نوع دو صحبت کنیم ، البته که شاید با دیدن این موضوع تعجب کرده باشین چرا که دیابت نوع دو فقط با دارو موقتی ، قابل کنترل است و هیچ دارویی برای درمان قطعی دیابت نوع دو تا امروز وجود ندارد.

بنابراین در این مقاله قرار است با مواردی آشنا شوید که احتمالا تا الان نشنیده اید ولی قطعا به شما کمک میکند و مهم است که بدانیم این توضیحات برای افراد هدفمندی هست که توانایی انجام تعهدات خود را دارند.
برای درک بهتر چگونگی درمان قطعی دیابت نوع دو پیشنهاد میکنیم که ویدیو مربوط به مقاله را مشاهده بفرمایید.

 

دیابت نوع دو چیست؟

درمان قطعی دیابت نوع دو

مستررژیم اولین سایت رژیم درمانی درمان دیابت نوع دو در ایران

قبل از توضیح در مورد نحوه درمان قطعی دیابت نوع دو بدون دارو و دمنوش ها باید اطلاعاتی در مورد اصل موضوع بدانیم:

دیابت نوع دو یک بیماری مزمن است که بر نحوه پردازش قند خون (گلوکز) توسط بدن شما تأثیر می‌گذارد. در دیابت نوع ۲، بدن شما در برابر اثرات انسولین روی کاهش قند خون و هدایت قند به داخل سلول مقاومت میکند.

در واقع روی سلول ها دریچه هایی وجود دارد که محل ورود قند خون به داخل سلول است ، این در حالی است که کلید باز شدن این دریچه ها خود هورمون انسولین هست.اما در دیابت نوع دو به دلایلی تعداد این دریچه ها روی سلول ها کمتر شده و از این به بعد نیاز هست که بدن انسولین بیشتری برای کاهش قندخون تولید کند.

این پروسه ادامه پیدا میکند تا زمانی که دیگر بدن این توانایی را ندارد و مجبوریم انسولین را خودمان تزریق کنیم و یا از دارو هایی استفاده کنیم که موقتا(تا زمانی که دارو را مصرف میکنیم و نه بعد از آن) کمک کند سلول ها به انسولین حساس تر شوند مانند متفورمین.

حال که تا حدودی با موضوع آشنا شدیم باید بدانیم که هدف اصلی ما افزایش تعداد دریچه ها(حساسیت به انسولین) به صورت دائمی هست که در نتیجه درمان قطعی دیابت نوع دو را بتوانیم متصور شویم.

البته در دوره جامع سلامتی هارمونی هورمون ها کاملا در این مورد صحبت کرده ایم و راهکار قطعی را ارائه داده ایم که نیاز به چند ساعت آموزش دارد؛اما در این مقاله تا جایی که بتوانیم موضوع را روشن خواهیم کرد.

 

چه عواملی باعث ایجاد دیابت نوع دو میشود؟

دیابت نوع ۲ تحت تأثیر ترکیبی از عوامل ژنتیکی و سبک زندگی قرار می‌گیرد که با فهمیدن آنها درک بهتری از نحوه درمان قطعی دیابت نوع دو خواهیم داشت. در اینجا چند عامل کلیدی که می‌توانند خطر را افزایش دهند آورده شده است:

ژنتیک: سابقه خانوادگی دیابت نوع ۲ می‌تواند خطر ابتلا را افزایش دهد.دقت داشته باشیم که تغییرات در ژنتیک میتواند بعد از دو نسل ، یعنی ۶۰ سال رخ دهد؛ در واقع رفتار های بد غذایی پدر و مادر میتواند باعث تغییر در ژنتیک آنها شده و در نتیجه به فرزندان انتقال یابند.

وزن: اضافه وزن یا چاقی، به ویژه با چربی اضافی در اطراف شکم، یک عامل خطر مهم است.کع البته دلیل این مورد هم همان مقاومت به انسولین هست که در بالاگفته شد.

عدم فعالیت: کمبود فعالیت بدنی می‌تواند به افزایش وزن و مقاومت به انسولین کمک کند.

رژیم غذایی: مصرف رژیم غذایی پر از قندهای تصفیه شده ،فروکتوز و التهاب زا ها می‌تواند منجر به افزایش وزن و مقاومت به انسولین شود.البته عدم شناخت در مورد زمان های غذا خوردن(بر اساس زمان ترشح هورمون ها در بدن) نیز در این مورد موثر است.

سن: خطر دیابت نوع ۲ با افزایش سن و تغییر کاهشی در سطح هورمون ها به ویژه پس از ۴۵ سالگی، افزایش می‌یابد.

نژاد: برخی از گروه‌های نژادی، از جمله آفریقایی-آمریکایی‌ها، اسپانیایی‌ها، بومیان آمریکایی و آسیایی-آمریکایی‌ها، خطر بیشتری دارند.

سایر شرایط بهداشتی: شرایطی مانند فشار خون بالا، سطح کلسترول غیرطبیعی و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) می‌توانند خطر را افزایش دهند.البته تمام این موارد به دنبال مقاومت به انسولین رخ میدهند.
دیابت بارداری: زنانی که در دوران بارداری دیابت داشته‌اند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ در آینده هستند.

توجه به این نکته در درمان قطعی دیابت نوع دو مهم است که تمام این مشکلات بالا روی مقاومت به انسولین ، اختلال تعادل میکروبیوم روده و آسیب دیواره روده میچرخد ؛ که به دنبال اشتباه غذا خوردن رخ میدهند.دقت کنیم که طی ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال گذشته تغییرات عمده ای در رژیم غذایی انسان ها ایجاد شده که با صنعت غذایی و سیاست های آن بی ارتباط نیست.

 

داروهای موجود امروزه برای درمان دیابت نوع دو:

داروهای مختلفی برای درمان موقتی دیابت نوع ۲ وجود دارد که هر کدام به روش‌های مختلفی برای کنترل سطح قند خون عمل می‌کنند. در اینجا برخی از انواع اصلی داروها آورده شده است:

بیگوانیدها:
متفورمین (گلوکوفاژ) رایج‌ترین دارو است. این دارو تولید گلوکز در کبد را کاهش می‌دهد و حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد.

سولفونیل‌اوره‌ها:

  • گلیپیزید (گلوکوتول)
  • گلیبورید (دیابتا)
  • گلی بنکلامید(گلیبوتکس)
  • گلیمپیراید (آماریل)
  • این داروها تولید انسولین از پانکراس را افزایش می‌دهند.

تیازولیدین‌دیون‌ها:

  • پییوگلیتازون (اکتوس)
  • روزیگلیتازون (آواندیا)
  • این داروها حساسیت به انسولین در بافت‌های چربی و عضله را بهبود می‌بخشند.

مهارکننده‌های DPP-4:

  • سیتاگلیپتین (جانوویا)
  • ساکساگلیپتین (اونگلیزا)
  • لیناگلیپتین (ترادجنتا)
  • این داروها به افزایش ترشح انسولین و کاهش سطح گلوکاگون کمک می‌کنند.

مهارکننده‌های SGLT2:

  • کاناگلیفلوزین (اینوکانا)
  • داپاگلیفلوزین (فارسیکا)
  • امپاگلیفلوزین (جاردیانس)
  • این داروها به کلیه‌ها کمک می‌کنند تا گلوکز را از جریان خون حذف کنند.

آگونیست‌های گیرنده GLP-1:

  • اگزناتید (بیتا)
  • لیراگلوتید (ویکتوزا)
  • دولاگلوتید (ترولیسیتی)
  • این داروها ترشح انسولین را افزایش می‌دهند، ترشح گلوکاگون را کاهش می‌دهند و تخلیه معده را کند می‌کنند.

مگلیتینیدها:

  • رپاگلینید (پراندین)
  • ناتگلینید (استارلیکس)
  • این داروها ترشح سریع و کوتاه‌مدت انسولین را تحریک می‌کنند.

مهارکننده‌های آلفا-گلوکوزیداز:

  • آکاربوز (پرکوز)
  • میگلیتول (گلیست)
  • این داروها تجزیه کربوهیدرات‌ها در روده را کند می‌کنند ، که در نهایت قند(گلوکز) کمتر و با سرعت کمتری وارد جریان خون شود.

انسولین:

  • انواع مختلفی از انسولین استفاده می‌شود، به ویژه زمانی که سایر داروها کافی نیستند.

داروهای ترکیبی:

  • متفورمین و سیتاگلیپتین (جانوومت)
  • متفورمین و کاناگلیفلوزین (اینوکامیت)
  • متفورمین و گلیپیزید (متاگلیپ)

این داروها می‌توانند به تنهایی یا به صورت ترکیبی استفاده شوند، بسته به نیازهای فردی و میزان کنترل سطح قند خون‌ که قطعا نیاز به تجویز پزشک دارند.
دقت داشته باشیم که نیاز به این دارو ها دائمی است و البته که هرکدام عوارضی با خود دارند.بنابراین تنها تغییر سبک زندگی با آگاهی به سیستم ترشح هورمونی بدن میتواند ، کلید درمان قطعی دیابت نوع دو باشد.

دیابت نوع دو باعث چه بیماری هایی میشود؟

اگر به دنبال درمان قطعی دیابت نوع دو نباشیم و به مصرف دارو ها توجه نکنیم عوارض زیادی به سراغ ما خواهد آمد البته که خود دارو ها نیز عوارضی دارد که علت آن را در ادامه خواهیم گفت.

بیماری قلبی: افزایش خطر حملات قلبی، بیماری عروق کرونر و سایر مشکلات قلبی عروقی.

سکته مغزی: احتمال بیشتر تجربه سکته‌های مغزی به دلیل آسیب به عروق خونی.

بیماری کلیوی: می‌تواند منجر به بیماری مزمن کلیه و در نهایت نارسایی کلیه شود.

آسیب عصبی (نوروپاتی): باعث درد، سوزش و از دست دادن حس، به ویژه در اندام‌ها می‌شود.

مشکلات چشمی: شامل رتینوپاتی دیابتی، ادم ماکولا و گلوکوم که می‌تواند منجر به از دست دادن بینایی شود.

مشکلات پا: گردش خون ضعیف و آسیب عصبی می‌تواند منجر به زخم‌ها و عفونت‌های پا شود که گاهی نیاز به قطع عضو دارند.

بیماری لثه: افزایش خطر عفونت‌ها و سایر مشکلات دندانی.

مشکلات جنسی و مثانه: می‌تواند باعث مشکلاتی مانند اختلال نعوظ و مشکلات کنترل مثانه شود.

بسیاری از دارو ها به افزایش انسولین خون کمک میکند و همین بالا بودن انسولین خون بسیاری از مشکلات هورمونی را به دنبال دارد.بنابراین باز هم اهمیت درمان قطعی دیابت نوع دو اینجا مشخص میشود که برای کاهش قند خون ،به دنبال افزایش حساسیت به انسولین باشیم نه اینکه افزایش خود انسولین.

 

درمان قطعی دیابت نوع دو بر چه مبنایی است؟

همانگونه که در بالا توضیحاتی در مورد درمان قطعی دیابت نوع دو خدمت شما داده شد باید بدانیم که درمان قطعی دیابت نوع دو فقط با بازگرداندن حساسیت به انسولین در دیواره سلول های بدن ما امکان پذیر است.

هنگامی که مقاومت به انسولین در بدن وجودداشته باشه بدن مجبور است که انسولین بیشتری تولید کند تا این مقاومت را بشکند و البته مبنای اکثر دارو های کنترل دیابت نیز بر این پایه هستند.

در این حالت است که سطح بالای انسولین در خون باعث کاهش مقدار هورمون رشد و البته افزایش نامتعارف هورمون های آندروژن می‌شود که این امر موجب ایجاد بیماریهایی از جمله سندرم تخمدان پلی کیستیک (تنبلی تخمدان) در خانم ها و مشکلات جنسی و ریزش موی سر درآقایان و کلی بیماریهای قلبی و کلیوی دیگر شود.
جدای از این موارد همین بالا و پایین رفتن های قند خون در دیابت نوع دو میتواند به بیماریهای چشم ، دست و پا و … شود.

بنابراین این مورد بسیار مهم است که ما با خوردن غذاهای مناسب و در زمان مناسب کاری کنیم که قند خون بالا نرود و به افزایش هورمون رشد و اپی نفرین کمک کنیم.
هنگامی که قند (گلوکز) در اختیار سلول ها قرار نگیرد و رفته رفته ذخایر قندی آنها کم شود ، سلول شروع میکنند به افزایش تعداد دریچه های قندی روی خود که بتوانند به راحتی قند خود را تامین کنند و این امر موجب بازگشت حساسیت سلولی میشود.

درکنار این موارد ما باید کاری کنیم که بدن وارد حالت کتوزیس شود و تا زمان بازگشت کامل حساسیت سلولی به چربی های بدن وابسته شود نه به قند؛که انرژی مورد نیاز آنها تامین شود.
این یکی از مسیرهایی بود که باید از طریق تغییر رژیم غذایی انجام شود.البته که کارهای دیگری لازم است که به صورت مفصل و طبقه بندی شده در دوره جامع سلامتی هارمونی هورمون ها آموزش داده شده.

 

نکته مهم در مورد درمان قطعی دیابت نوع دو:

دقت داشته باشید که تنظیم غذای مصرفی همزمان با دریافت دارو های دیابت نوع دو بسیار مهم است ؛ چرا که در صورت کاهش غذای مصرفی در کنار عدم تغییر در مقدار دوز دارو ، میتواند باعث افت شدید قند خون و عوارضی همچون کما شود و البته که برعکس این مورد هم صدق میکند که بسیار خطرناک است.

در این مورد بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
البته در این مورد آموزش کامل در دوره جامع سلامتی هارمونی هورمون ها داده شده که با خیال راحت بدن خود را کلا به چربی ها وابسته کنید و از عوارض دیگر در امان باشید.

 

مواد غذایی مناسب برای دیابت نوع دو:

درمان قطعی دیابت نوع دو قطعا شامل انتخاب‌های غذایی آگاهانه برای کمک به کنترل سطح قند خون است. در اینجا برخی از غذاهایی که به طور کلی مناسب هستند آورده شده است:

سبزیجات
سبزیجات غیر نشاسته‌ای: بروکلی، اسفناج، فلفل و گوجه‌فرنگی گزینه‌های عالی هستند زیرا کربوهیدرات کمی دارند و فیبر بالایی دارند.

میوه‌ها
میوه‌های با شاخص گلیسمی پایین: توت‌ها و آلبالو انتخاب‌های خوبی هستند زیرا تأثیر کمتری بر سطح قند خون دارند.

غلات کامل
غلات کامل: برنج قهوه‌ای، کینوا، جو و محصولات گندم کامل فیبر و مواد مغذی را بدون ایجاد افزایش سریع قند خون فراهم می‌کنند.و قطعا بهتر است که در این مورد جایگزین برنج سفید و نان سفید شوند.

پروتئین‌ها
پروتئین‌ها: مرغ، بوقلمون، ماهی منابع عالی پروتئین بدون چربی‌های اضافی هستند.

چربی‌های سالم
چربی‌های سالم: آووکادو، آجیل، دانه‌ها و روغن زیتون می‌توانند به مدیریت سطح قند خون کمک کنند و مواد مغذی ضروری را فراهم کنند.

 

 

مواد غذایی مضر برای دیابت نوع دو:

غذاهایی که باید محدود یا اجتناب شوند

غذاهای شیرین: شیرینی‌ها، نوشیدنی‌های شیرین و دسرها باید محدود شوند زیرا می‌توانند باعث افزایش سریع قند خون شوند.
کربوهیدرات‌های تصفیه شده: نان سفید، پاستا و برنج باید با همتایان غلات کامل خود جایگزین شوند.
غذاهای پرچرب: غذاهای سرخ شده باید به مقدار کم مصرف شوند

 

پیشنهاد آکادمی مستررژیم در مورد درمان قطعی دیابت نوع دو؟

همیشه این تغییر در رفتار و سبک زندگی است که در عمل موحب تغییر در نتایج زندگی ما میشود ؛ نه این که دارو ها و دمنوش ها و دیگر مواد تبلیغ شده بتوانند برای ما معجزه کنند.
حتی بیشتر باعث وابستگی بیشتر ما به این دارو ها شده و تبدیل به منابع درآمدی برای تولیدکنندگان خواهیم شد.

آموزش های دوره جامع سلامتی هارمونی هورمون ها با هدف بی نیاز شدن از این موارد است که بدن مارا به سالم ترین و آماده ترین سطح هورمونی خود میرساند و یکبار برای همیشه با توجه به آگاهی های این دوره شما را از تمام این دارو ها بی نیاز میکند.

جهت آگاهی بیشتر در این زمینه حتما پیشنهاد میکنیم ویدیوی مربوط به مقاله درمان قطعی دیابت نوع دو و ویدیوهای پیش نمایش دوره جامع سلامتی هارمونی هورمون ها را در صفحه محصولات مشاهده بفرمایین.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

mesterdiet.com وب‌سایت
مدیر سایت : امیرحسین سلگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + چهارده =

لطفا صبرکنید...