پروفایل
منوی دسته بندی همه مقالات

تیروئیدیت هاشیموتو

در این مقاله قصد داریم در مورد تیروئیدیت هاشیموتو و نحوه درمان تیروئیدیت هاشیموتو صحبت کنیم و اطلاعات کاملی در این زمینه خدمت شما ارائه دهیم.

 

تیروئیدیت هاشیموتو چیست؟

تیروئیدیت هاشیموتو

تیروئیدیت هاشیموتو

بیماری هاشیموتو، که به عنوان تیروئیدیت هاشیموتو نیز شناخته می‌شود، یک اختلال خودایمنی مزمن است که غده تیروئید را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تیروئید یک غده کوچک به شکل پروانه است که در پایه گردن قرار دارد و نقش مهمی در تنظیم متابولیسم بدن از طریق تولید هورمون‌ها دارد.

در بیماری هاشیموتو، سیستم ایمنی به اشتباه به غده تیروئید حمله می‌کند که منجر به التهاب و آسیب می‌شود. با گذشت زمان، این وضعیت می‌تواند به کم‌کاری تیروئید منجر شود که به آن هیپوتیروئیدیسم میگویند.

 

علائم تیروئیدیت هاشیموتو:

علائم تیروئیدیت هاشیموتو می‌تواند بسیار متنوع باشد و ممکن است به تدریج در طول زمان توسعه یابد. علائم شایع عبارتند از:

خستگی و کسالت
افزایش حساسیت به سرما و گرما
افزایش وزن
پوست خشک و ناخن‌های شکننده
ریزش مو
درد عضلات و مفاصل
افسردگی
مشکلات حافظه
تورم تیروئید (گواتر)

 

علل ایجاد تیروئیدیت هاشیموتو؟

بیماری هاشیموتو، که به عنوان تیروئیدیت هاشیموتو نیز شناخته می‌شود، یک اختلال خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی به غده تیروئید حمله می‌کند.گفته شده که علت دقیق آن به طور کامل شناخته نشده است، اما چندین عامل به توسعه آن کمک می‌کنند؛ البته لازم به ذکر است که هنگامی که یک بیماری علت دقیق آن مشخص نیست علل زیادی برای آن برمی‌شمارند اما با توجه به تحقیقات ما در این زمینه در پایان مهم‌ترین علت ایجاد آن را برای شما کاملاً توضیح خواهیم داد.

علل:

عوامل ژنتیکی: سابقه خانوادگی بیماری‌های تیروئید یا خودایمنی خطر را افزایش می‌دهد.

محرک‌های محیطی: عواملی مانند عفونت‌ها، استرس و قرار گرفتن در معرض اشعه ممکن است باعث شروع بیماری شوند.

تأثیرات هورمونی: تغییرات هورمونی، به ویژه در زنان، می‌تواند نقش داشته باشد. به همین دلیل این بیماری در زنان بیشتر از مردان شایع است.

عوامل خطر:

تیروئید

تیروئید

جنسیت: زنان به طور قابل توجهی بیشتر از مردان در معرض ابتلا به بیماری هاشیموتو هستند.

سن: این بیماری می‌تواند در هر سنی رخ دهد اما در افراد میانسال شایع‌تر است.

بیماری‌های خودایمنی دیگر: داشتن یک بیماری خودایمنی دیگر مانند آرتریت روماتوئید، دیابت نوع 1 یا لوپوس خطر را افزایش می‌دهد.

ژنتیک و سابقه خانوادگی: سابقه خانوادگی بیماری‌های تیروئید یا خودایمنی حساسیت را افزایش می‌دهد.

بارداری: بارداری می‌تواند خطر مشکلات تیروئید، از جمله بیماری تیروئیدیت هاشیموتو را افزایش دهد.

مصرف بیش از حد ید: سطوح بالای ید در رژیم غذایی می‌تواند خطر را افزایش دهد.

قرار گرفتن در معرض اشعه: قرار گرفتن در معرض اشعه، مانند درمان‌های پزشکی یا منابع محیطی، می‌تواند یک عامل خطر باشد.

همانگونه که متوجه شدیم تیروئیدیت هاشیموتو یکی از انواع بیماری‌های خود ایمنی محسوب می‌شود،در این زمینه ما در سایت مثل رژیم توضیحات زیادی در مورد بیماری‌های خود ایمنی داریم و مانند آنها باید بگوییم که علت اصلی به اختلال در روده برمی‌گردد.

هنگامی که ما مواد غذایی التهاب آور ، با هضم دشوار و دارای فیبرهای مضر مصرف می‌کنیم این مواد غذایی می‌توانند به دیواره رود آسیب برسانند و آن لایه محافظتی روده که تنها به اندازه یک سلول ضخامت دارند را از بین ببرند. حال به خاطر نبود این لایه محافظتی ویروس‌ها باکتری‌ها مواد التهاب آور و البته یک سری مواد دیگر که منجر به اختلال در سیستم ایمنی بدن می‌شوند به راحتی از این لایه وارد خون می‌شوند.

این مواد وارد شده به خون، به علت شباهت زیادی که با سلول‌های بدن دارند منجر به ایجاد اختلال در تشخیص سلول‌های ایمنی بدن شده و با انتقال آنها به قسمتی دیگر،مثلا در اینجا غده تیروئید منجر به بیماری خودایمنی در آن ناحیه میشوند.

 

مواد غذایی نامناسب در تیروئیدیت هاشیموتو؟

برای افراد مبتلا به تیروئیدیت هاشیموتو، رژیمی از غذاهای التهابی می‌تواند به حمایت از تشدید بیماری کمک کند. در اینجا برخی از این غذاهای آورده شده است:

غذاهای نامناسب:

برخی غذاها می‌توانند التهاب را تشدید کنند یا با عملکرد تیروئید تداخل داشته باشند و باید محدود یا اجتناب شوند:

غذاهای حاوی گلوتن: گندم، جو و چاودار می‌توانند در برخی افراد علائم را تحریک کنند.

لکتین: مواد غذایی حاوی لکتین گزینه مناسبی برای این بیماری نیستند مانند پوست حبوبات ،دانه ها و پوسته سخت گیاهان.

محصولات لبنی: شیر، پنیر و سایر محصولات لبنی می‌توانند برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند مشکلاتی ایجاد کنند.

محصولات سویا: سویا می‌تواند با جذب هورمون تیروئید تداخل داشته باشد.

غذاهای فرآوری شده: فست فود، غذاهای سرخ شده و تنقلات بسیار فرآوری شده می‌توانند التهاب را افزایش دهند.

غذاها و نوشیدنی‌های شیرین: شکرهای افزوده و نوشیدنی‌های شیرین می‌توانند به التهاب و عدم تعادل قند خون کمک کنند.

 

 

دارو های موجود در تیروئیدیت هاشیموتو:

تیروئیدیت هاشیموتو

تیروئیدیت هاشیموتو

درمان کنونی اصلی برای تیروئیدیت هاشیموتو درمان جایگزینی هورمون تیروئید است‌ که تا زمان استفاده از دارو ها علائم تخفیف می یابند.دقت داشته باشید که برای درمان ریشه ای و بدون نیاز به داروی آن باید ابتدا مشکلات دیواره روده را برطرف کرد که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد. در اینجا داروهای اصلی مورد استفاده آورده شده است:

لووتیروکسین (T4): این هورمون تیروئید مصنوعی رایج‌ترین داروی تجویز شده برای هیپوتیروئیدیسم ناشی از بیماری هاشیموتو است. شامل نام‌های تجاری مانند Synthroid، Levoxyl، Tirosint و Euthyrox می‌باشد.
عصاره تیروئید خشک شده: این محصول طبیعی از غدد تیروئید حیوانات ساخته شده و حاوی هر دو هورمون T4 و T3 است. نام‌های تجاری شامل Armour Thyroid و Nature-Throid می‌باشد.
لیوتیرونین (T3): این فرم مصنوعی هورمون T3 گاهی اوقات به همراه لووتیروکسین استفاده می‌شود. نام تجاری آن Cytomel است.

 

 

بهترین راه درمان تیروئیدیت هاشیموتو:

با فهمیدن علت اصلی ایجاد بیماری تیروئیدیت هاشیموتو تقریباً تمام مسیر درمان را طی کردیم بنابراین کافیست با علت ایجاد این بیماری بیشتر آشنا شویم و از همین طریق نیز می‌توانیم بفهمیم که برای درمان قطعی تیروئیدیت هاشیموتو چه کاری باید انجام داد.

همان گونه که در بالا در مورد علت ایجاد آن گفته شد باید بدانیم که هنگامی که دیواره روده آسیب می‌بیند و به ترتیب لایه مخاطی و تک لایه سلولی محافظ دیواره روده از بین می‌رود،یک اختلال به نام نشتی روده یا لیکی گات در بدن ایجاد می‌شود.

با ایجاد این نشتی مواد التهاب آور و ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌توانند به راحتی از این سد محافظ عبور کرده و وارد جریان خون شوند. بنابراین ما کافیست که با تغییر رژیم غذایی خود و عدم استفاده از این مواد التهاب آور شروع به بازسازی دیواره آسیب دیده روده کنیم.

بنابراین ابتدایی‌ترین کار درمان نشتی روده است که پس از آن با تنظیم هورمون‌ها و تحریک بدن به تولید بیشتر سلول‌های بنیادی و تحریک اتوفاژی ترمیم عمیق‌تر صورت می‌گیرد و خواهید دید که پس از مدت کوتاهی چگونه علائم این بیماری به طور کامل از بین خواهد رفت.

در مورد درمان قطعی تیروئیدیت هاشیموتو کاملاً در دوره جامع سلامتی هارمونی هورمون‌ها برای شما توضیح داده‌ایم که به ترتیب چه کارهایی را باید انجام دهید و در طی این دوره ۵ الی ۶ ماهه چگونه و در چه ساعاتی غذا بخورید.

به این ترتیب شما در این زمینه و چه در زمینه‌های دیگر به سلامتی کلی دست خواهید یافت. دقت داشته باشیم که بیماری‌های خود ایمنی، بیماری‌های هورمونی و دیگر بیماری‌ها که یکی از آنها تیروئیدیت هاشیموتو هست، جدید هستند که در گذشته وجود نداشتند و به خاطر تغییراتی که در غذای انسان‌ها رخ داده است این بیماری‌ها روز افزون شدند.
این نکته مهم است که کلید اصلی سلامتی، تغییر در سیستم غذایی و هورمونی است.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

mesterdiet.com وب‌سایت
مدیر سایت : امیرحسین سلگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + ده =

لطفا صبرکنید...