درمان پروستات
- mesterdiet.com
- بیماری های خودایمنی
- تاریخ به روزرسانی29 آبان 1403
در این مقاله قصد داریم در مورد درمان پروستات صحبت کنیم.
امروزه درمان پروستات با دارو های مختلفی انجام میشه که البته درمان علامتی هست و از ریشه مشکل برطرف نمیشه.
هر وقت که مصرف دارو قطع بشه علائم برگشت پذیر هستند.
در ادامه مقاله در کنار دارو های درمان پروستات به درمان پروستات به صورت ریشه ای نیز خواهیم پرداخت.
البته پروستات به دلایل مختلفی ایجاد میشود که باید بدانید مشکل شما به چه دلیل است.
فهرست موضوعات
Toggleپروستات داشتن یعنی چه و چه علائمی دارد؟
پروستات یک غده کوچک در دستگاه تناسلی مردانه است که درست زیر مثانه و جلوی راستروده قرار دارد.
این غده بخشی از مجرای ادرار را احاطه میکند، لولهای که ادرار و مایع منی را از بدن خارج میکند. وظیفه اصلی پروستات تولید مایع منی است که اسپرم را تغذیه و حمل میکند.
برای درمان پروستات ابتدا باید بدانید بزرگی پروستات شما به چه دلیل است.
مشکلات پروستات اغلب به دلیل موقعیت و عملکرد آن به وجود میآیند که با بزرگ شدن این غده ادرار سخت میشود. در اینجا برخی از مشکلات رایج آورده شده است:
پروستاتیت: این التهاب پروستات است که میتواند به دلیل عفونتهای باکتریایی یا عوامل دیگر ایجاد شود.
هیپرپلازی خوشخیم پروستات (BPH):
این بزرگ شدن غیرسرطانی پروستات است که معمولاً با افزایش سن مردان رخ میدهد. این مشکل میتواند به دلیل فشاری که بر مجرای ادرار وارد میکند، مشکلاتی در ادرار کردن ایجاد کند.
شایعترین مشکل پروستات، هیپرپلازی خوشخیم پروستات (BPH) است که بزرگ شدن غیرسرطانی پروستات میباشد.
BPH با افزایش سن مردان بیشتر میشود و تعداد زیادی از مردان در دهه 60 زندگی و بعد از آن به آن مبتلا میشوند.
سرطان پروستات: این یکی از شایعترین سرطانها در مردان است. این بیماری شامل رشد سلولهای سرطانی در پروستات است.
چونکه شایع ترین علت بزرگی پروستات ، هایپرپلازی پروستات هست بنابراین در ادامه در این باره بحث میکنم و در مورد درمان ریشه ای این مورد بحث میکنیم
نقش هورمون ها در ایجاد پروستات:
هورمونها نقش مهمی در توسعه و عملکرد پروستات دارند. اگر قصد درمان پروستات به صورت ریشهای را دارید حتماً باید به دنبال کنترل هورمونهای بدن خود باشید وگرنه باید تا آخر عمر با استفاده از داروها علائم را کنترل کنید.
هورمونها نقش مهمی در توسعه و عملکرد پروستات دارند. اگر قصد درمان پروستات به صورت ریشهای را دارید حتماً باید به دنبال کنترل هورمونهای بدن خود باشید وگرنه باید تا آخر عمر با استفاده از داروها علائم را کنترل کنید.
آندروژنها: اینها هورمونهای جنسی مردانه هستند، از جمله تستوسترون و دیهیدروتستوسترون (DHT). آنها برای رشد و نگهداری پروستات ضروری هستند.
در طول توسعه جنینی، آندروژنها، به ویژه DHT، برای تشکیل و تمایز غده پروستات حیاتی هستند.
اما هنگامی که دی هیدرو تستسترون بیش از حد تولید میشود دستور رشد بیشتری به پروستات داده و باعث بزرگ شدن یا هایپرپلازی پروستات میشود.
فعالیت دی هیدروتسسترون در کنار هورمون انسولین که انسولین هم به عنوان یک هورمون سازنده هست منجر به بزرگ شدن بیشتر این غده میشود.
گام مهم در درمان پروستات به صورت ریشهای کنترل تولید بیش از حد انسولین در بدن و به دنبال آن کنترل آندروژنها از جمله دی هیدروتستوسترون هست.
گیرندههای آندروژن (AR): سلولهای پروستات دارای گیرندههای آندروژن هستند که به آندروژنها متصل میشوند. این اتصال گیرندهها را فعال میکند که سپس بیان ژنهای خاصی را تحریک میکنند که رشد و عملکرد سلولهای پروستات را ترویج میدهند.
5-آلفا ردوکتاز: این آنزیم در پروستات تستوسترون را به DHT تبدیل میکند که یک آندروژن قویتر است.
DHT نقش مهمی در توسعه و عملکرد طبیعی پروستات دارد. داروهایی که ما برای درمان پروستات مصرف میکنیم اکثراً به دنبال کنترل همین آنزیم هستند که از تولید بیشتر دی هیدروتستوسترون جلوگیری شود.
استروژنها: اگرچه عمدتاً هورمونهای زنانه هستند، استروژنها نیز در پروستات نقش دارند. آنها میتوانند رشد و عملکرد پروستات را تحت تأثیر قرار دهند، به ویژه در زمینه پیری و بیماریهای پروستات.
ذکر این نکته مهم است که اگر بزرگی پروستات در بدن یک فرد اتفاق میافتد قطعاً به دلیل تولید بیش از حد یک سری از هورمونها هست که باید به تعادل خود برسند.
اما دقت داشته باشید که برای به تعادل رسیدن این هورمونها به صورت ریشهای و درمان پروستات باید رژیم غذایی خود را تغییر داد و زمانهای ترشح هورمونهای بدن را دانست و بر آن اساس عمل کرد.
انسولین یکی از هورمونهایی است که به عنوان کنترل قند خون در بدن ما ترشح میشود و وقتی که ما غذا مصرف میکنیم ، سطح این هورمون بالاتر از حد معمول خود میرود و با بالا رفتن انسولین میزان هورمونهای آندروژن بالا میرود و اینجاست که دستور بزرگ شدن پروستات صادر میشود.
دارو های پروستات و نحوه عملکرد آنها:
داروهایی که برای درمان پروستات (BPH) از نوع هایپرپلازی پروستات استفاده میشوند، عمدتاً هدفشان کاهش علائم و بهبود جریان ادرار است.
در اینجا انواع اصلی داروها درمان پروستات و نحوه عملکرد آنها آورده شده است:
مسدودکنندههای آلفا-1: این داروها مانند تامسولوسین، دوکسازوسین و ترازوسین با شل کردن عضلات صاف در پروستات و گردن مثانه عمل میکنند. این شل شدن باعث کاهش تنگی مجرای ادرار میشود و ادرار کردن را آسانتر میکند.
مهارکنندههای 5-آلفا ردوکتاز: داروهایی مانند فیناستراید و دوتاستراید آنزیم 5-آلفا ردوکتاز را مهار میکنند که تستوسترون را به دیهیدروتستوسترون (DHT) تبدیل میکند. با کاهش سطح DHT، این داروها به کوچک شدن پروستات و جلوگیری از رشد بیشتر آن کمک میکنند.
مهارکنندههای فسفودیاستراز-5: داروهایی مانند تادالافیل که معمولاً برای اختلال نعوظ استفاده میشوند، میتوانند با شل کردن عضلات صاف در مثانه و پروستات، علائم BPH را نیز کاهش دهند.
آگونیستهای بتا-3: این داروهای جدیدتر به شل کردن عضلات مثانه کمک میکنند و علائمی مانند اضطرار و تکرر ادرار را کاهش میدهند.
لازم به ذکر است که این دارو ها هیچکدام درمان پروستات نیستند و فقط در زمان مصرف علائم را موقت از بین میبرد.برای درمان باید با کنترل هورمون های بزرگ کننده پروستات و عدم مصرف مواد غذایی التهاب آور به صورت روتین برای همیشه این مشکل را رفع کنیم.
مواد غذایی نامناسب در درمان پروستات:
برای افرادی که دچار هایپرپلازی خوشخیم پروستات (BPH) هستند، برخی غذاها و نوشیدنیها میتوانند علائم را تشدید کنند و مانع روند درمان پروستات باشند که باید از آنها اجتناب کرد.
در اینجا چند مورد کلیدی برای محدود کردن یا اجتناب از آنها آورده شده است:
⚠️ گوشت فرآوریشده: مصرف زیاد گوشت های فرآوریشده با افزایش خطر BPH (هایپرپلازی پروستات )مرتبط است.
⚠️ محصولات لبنی: برخی مطالعات نشان میدهند که مصرف لبنیات ممکن است با خطر بالاتر مشکلات پروستات مرتبط باشد.
⚠️ الکل: مصرف بیش از حد الکل میتواند مثانه را تحریک کرده و علائم پروستات را بدتر کند.
⚠️ کافئین: کافئین موجود در قهوه، چای و برخی نوشابهها، میتواند دفعات و فوریت ادرار را افزایش دهد.
⚠️ غذاهای شیرین: غذاهای با قند افزوده بالا میتوانند به التهاب و افزایش وزن کمک کنند که هر دو میتوانند بر سلامت پروستات تأثیر منفی بگذارند.این موارد منجر به افزایش دی هیدروتستوسترون میشوند.
⚠️ چربیهای اشباعشده: غذاهای با چربیهای اشباعشده بالا، مانند غذاهای سرخشده و برخی محصولات پختهشده، نیز میتوانند به التهاب کمک کنند. در کل بهتر است که از مواد حاوی امگا ۳ به جای امگا ۶ استفاده کرد؛ جدای از اینکه چربی ترانس از همه اینها مضر تر هست.
درمان پروستات به صورت ریشه ای:
جدا از بحث تمامی انواع بزرگی پروستات که برای افراد اتفاق می افتد دو عامل ایجاد کننده مشترک برای همه وجود دارد.
یکی وجود التهاب که به علت مشکل سیستم ایمنی ایجاد میشود و دیگری وجود بیش از حد هورمون انسولین در بدن.
در خصوص التهاب باید گفت که در کل التهاب باعث بزرگ شدن بافت ملتهب میشود و این مورد باعث تنگی مجرای ادراری میشود که از داخل پروستات عبور میکند.
برای درمان التهاب باید از روده شروع کرد و اپتدا دیواره روده و باکتری های روده را ترمیم کرد که در این مورد در مقاله بیماری های خودایمنی بیشتر توضیح داده ایم.
اما هورمون هایی که منجر به بزرگ شدن پروستات میشوند همگی از زیاد شدن انسولین در خون دستور میگیرند و مقدارشان بیشتر میشوند.
بنابراین ابتدا باید کاری کرد که بدن انسولین کمتری ترشح کند.و این مورد تنها با افزایش تعداد گیرنده های انسولین در بدن امکان پذیر است.
در این مورد یعنی درمان پروستات کاملا در دوره جامع سلامتی هارمونی هورمون ها توضیح داده شده.و البته با کم کردن مقدار غذاهایی که در بالا توضیح داده شد میتوان شرایط را بهتر کرد.
در کل زمان غذا خوردن متناسب با ترشح هورمون ها در بدن و نوع غذا بسیار مهم است.
در ویدیو مربوط به این مقاله بیشتر توضیح خواهیم داد و البته پیشنهاد میشود که برای توضیحات بیشتر حتماً به صفحه توضیحات دوره جامع سلامتی هارمونی هورمونها مراجعه کنید.